Lästips

Det är mycket viktigt att läsa för sitt barn, men framförallt är det också en mysig stund tillsammans. Det sker ett lärande, såväl kunskapsmässigt, men även fantasin och egna bilder som är nyttiga för fortsatt inlärning.

Se mer under länken, där kan ni få många handfasta tips: https://www.barnochbocker.se/darfor-ska-du-lasa-for-ditt-barn/

Böcker vi rekommenderar:

Barnen erövrar orden och världen Ordförrådsutveckling pågår vid lunchen, i hallen, på gården och i ateljén ja, i alla vardagsaktiviteter och rutinsituationer lär sig barn nya ord och begrepp.

En helt vanlig dag förvandlas till räddningsaktion med hela förskoleklassen. Perfekt högläsning för barn mellan 4 och 8 år.a berättelser.

Att vara olika – är roligt består av fem delar med olika teman. Dessa är Mångfald, Allas lika värde, Inflytande, Tillgänglighet och Delaktighet. Barnen får lyssna till olika berättelser och därefter diskutera, reflektera och arbeta med olika uppgifter som är kopplade till dessa berättelser.

I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej.