IMG_6984

Nyheter

IMG_6980

 

Augusti

Nu har vi alla njutit av lite ledighet med våra nära och kära. Våra största barn börjar nu skolan och vissa av våra mulle meck barn börjar nu på mamma mu. Vi vill passa på att välkomna Danielle, Kjell och Sussanne till oss här på Östragrevie och hoppas att ni kommer trivas här lika bra som oss andra.

April

Nu har äntligen värmen börjat komma till oss därför vill vi gärna att ni  föräldrar med barn hos oss börjar ta hem dom varmare kläderna och börjar ta med mildare kläder för bättre väder.  Hoppas ni alla njuter av värmen precis som oss personal tillsammans med era barn gör. Vissa dagar har vädret varit så underbart skönt att vi kunnat äta både lunchen och mellanmål ute.

 

Februari

Just nu har vi haft lite nya inskolningar. Lite nya glada ansikten, samt har vi fått in två nya pedagoger som började hos oss i Januari. Vi vill önskar er alla varmt välkomna till oss. Nu under februari har vi alla hjärtansdag som kommer upp så nu blir det dags för lite hjärtsånger och pyssel så alla föräldrar kan förvänta sig extra kärlek från era     underbara barn med fina små gåvor som dom skapar.

 

Oktober

Vi har haft en del inskolningar och söker även lite nya pedagoger i samband med att vi utökar verksamheten, och det är jätteroligt. Varmt välkomna alla!

De som levererar vår mat har köpt ytterligare en restaurang och maten kommer nu ifrån den. Tidigare hette den 2 valv och kök, men nu heter den Postiljonen och även den ligger i Malmö. Det är dock samma kökschef fortfarande.

 

GLAD sommar!

Vi har i sommar avvecklat grundskolan Smaragden i Svedala, men om man vill fortsätta i vår regi även under grundskoletiden, så har vi även en skola i Håslöv från årskurs F-6.  Från Östra Grevie tar det 10 minuter att köra till Håslöv via Fuglie. Under hösten så kommer vi att ha vissa aktiviteter ute i Håslöv, eftersom man ska arbeta uppåt med förskoleverksamhet, varpå det är toppen att vi kan samarbeta med vår egna skola i Håslöv då. Blir det tillräckligt många som vill gå i Håslöv så kan vi ordna transport mellan förskolan och Håslöv.

Vill ni veta mer och ha en visning så kontakta förskolechef/rektor Mia 0735-181498

För övrigt så önskar vi på Östra grevie förskola er alla en fantastisk sommar, njut av solen och det förhoppningsvis fina vädret.

 

 

V14

Vi kommer att byta matleverantör till en restaurang som heter ”2 valv och kök”. Deras filosofi är husmanskost lagat från grunden, stor del ekologiskt, samt närproducerade grönsaker. Vi är glada för att vi kan inleda ett samarbete och har god daglig kontakt med kökschefen Thomas. Nu kommer matappen åter att fungera framöver.

V8

Nu längtar vi efter våren så vi kan njuta fullt ut av vår fina utemiljö på vår förskola. En del är ju på sportlov denna veckan och njuter av det.

Under vintern har vi fått Penpal, som vi har börjat använda i vår verksamhet. Penpal är en talande penna, skanner och mp3 spelare kan man säga, och är en uppfinning från kina. Barn kan lära sig snabbt ett språk då man kan peka på ord, eller bilder och höra vad pennan säger. Den kan dessutom många språk, vilket gör att vi kan synliggöra alla språk i förskolan. Riktig lyx att få ha en sådan på vår förskola.

Vi trivs i våra nyrenoverade lokaler däruppe och har nu bott in oss lite, våra miljöer förändras med barngrupperna, så det kan se annorlunda ut nu än när vi flyttade in. I Reggio Emilia använder vi miljön som den ”3:e pedagogen”.

Mia förskolechef, arbetar alltid hela onsdagen på vår förskola, detta för att kunna få en bättre inblick i verksamheten än som tidigare då hon kom halvdagar och missade en del verksamhet. Dock finns Mia alltid tillgänglig både på mail och telefon under resten av veckan också.

 

Vi har nu en skola även i Vellinge kommun, Håslövs byaskola från F-3.

WWW.haslovsbyaskola.nu

Intresserad? Prata med Mia som är rektor även där.

Stort intresse på förskolan.

Vi har ett stort tryck in på vår förskola i dagsläget. Detta tycker vi är mycket trevligt. Dock måste vi se till vår höga kvalitet, och arbetsbelastning, och kommer därför inte att kunna erbjuda alla plats framöver. Dock gäller syskonförtur och ködatum fortfarande, vi tar in efterhand om någon slutar, och meddelar er som står på tur i god tid.

 

En förskola där du och ditt barn står i centrum